вівторок, 5 грудня 2017 р.

НІМЕЦЬКА ЗА КОМП’ЮТЕРОМ. САЙТИ, ЩО ДОПОМОЖУТЬ ВИВЧИТИ МОВУ

Не лише Німеччина, але і Швейцарія, Люксембург, Австрія та Ліхтенштейн стануть ближчими, якщо оволодіти німецькою мовою. До того ж, німецька займає друге місце у світі за кількістю написаних цією мовою наукових праць та художніх текстів. І попри те, що із «милозвучності» німецької мови доволі часто жартують, ця мова насправді має свою родзинку. Німецька як для людей, що не знають жодного слова німецькою, так і вправи для середнього рівня пропонують на сайті easy-online-german.com. На сайті розмішено матеріали від вчителя німецької із Німеччини. Більшість із матеріалів, що тут викладені можна завантажити безкоштовно.


Якщо говорити про вивчення німецької мови за комп’ютером, то не можна не згадати два доволі популярних безкоштовних ресурси: Goethe Institut та DW.de.

Особливістю DW.de є те, що цей ресурс постійно поповнюється свіжими навчальними текстами та завданнями. Він розрахований для учнів різних рівнів. Ви зможете періодично отримувати актуальні новини і тексти, що відповідають власне вашому рівню знань німецької. Позитивом цього ресурсу є те, що окрім текстів тут є також і відео, що допоможе сприймати розмовну мову та запам’ятати, як правильно вимовляють слова.


Навчання з іграми


А от на сторінці Goethe Institut у закладці «Безкоштовні німецькі вправи» можна знайти посилання на навчальні ігри, які можна завантажити для телефону чи планшета в Google Play та App Store. Важливо, що тут пропонують як програми для початківців, що допоможуть вивчити основні слова та фрази, так і для більш просунутих у німецькій мові учнів. На сторінці також є можливість завантажити безкоштовний словник, та зареєструватися для спільного навчання із інтерактивними навчальними іграми і спілкування з однодумцями та експертами.

До слова, чимало навчальних програм та навчальні ігри можна завантажити також на Google Play та App Store, просто задавши у пошук Deutsch. Тут можна знайти продукти на будь-який смак - ігри, книги, музику та фільми німецькою. Програми можна завантажити як на платній основі, так і безкоштовно.

Навчання з відео


Підтягувати свої мовні знання, одночасно переглядаючи цікаві кінострічки, можна на сторінці із німецькомовним відео на EX.UA. Тут є кілька сотень художніх фільмів, документалок, серіалів,мультфільмів, тощо.

Однак, щоб перегляд цікавих фільмів був більш корисним, а фільми більш зрозумілими - варто дивитися їх із субтитрами. Доволі великий вибір субтитрів є на сайті tvsubs.net. Тут можна знайти не лише німецькі субтитри, але і англійські, українські, російські , польські, тощо. До слова, найкраще для вивчення німецької переглядати відео саме із німецькими субтитрами - так вам не доведеться постійно «перемикати» мозок між німецькою та українською.

Ще одна рекомендація - переглядаючи фільми із навчальною метою варто озброїтися папером та ручкою. Так ви зможете швидко записати нові слова чи вирази - це допоможе вам назавжди закарбувати їх у пам’яті.

Якщо ж ви хочете підтягнути знання та розширити словниковий запас у певній галузі (скажімо, вас цікавить здоров’я, тварини, кулінарія, тощо) Вам допоможе ресурс wdr.de, що пропонує цікаві передачі на актуальні теми із субтитрами. У медіатеці на цьому сайтіможна посортувати відео за тегами, і обрати те, що вам найбільш цікаво чи потрібно. До слова, на цьому сайті також можна прослуховувати радіо та читати новини. А у закладочці «Телебачення» можна переглядати не лише передачі, а також фільми та німецькі серіали.

Немає коментарів:

Дописати коментар